Regeringen har föreslagit att betala fattiga länder för att ta emot Sveriges koldioxidsopor, men en rapport från Global Carbon Project visar att utsläppsminskningarna försenas. En undersökning visar att 61 procent av svenskarna anser att det skulle vara positivt för miljön om människor arbetar mindre och har mer tid för gemensamma aktiviteter.
För att undvika åtgärder som krävs för att bekämpa klimatförändring ar, anser Gunnar Rundgren att regeringen borde betala fattiga länder för att ta emot Sveriges koldioxidsopor. En undersökning visar att 61 procent av svenskarna anser att det skulle vara positivt för miljö n om människor arbetar mindre, har mindre saker och har mer tid för gemensamma aktiviteter.
Global Carbon Project rapporterar att utsläppsminskningarna försenas, och en rapport från WWF visar att vilda djurspopulationer minskat med 73 procent på 50 år
Klimatförändring Koldioxidutsläpp Fattiga Länder Miljöomställning Utsläppsminskningar
France Dernières Nouvelles, France Actualités
Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.
Sverige betalar men Kina slipperKina är världens största utsläppare. Det är orimligt att landet inte betalar mer för klimatförändringarna.
Lire la suite »
Sverige vill varumärkesskydda ”Sverige”Sverige vill varumärkesskydda namnet ”Sverige”. Detta för att hindra att turister åker till ”fel” Sverige. – Vi skulle föredra om det bara fanns ett, säger Susanne Anderson, vd för Visit Sweden, i ett pressmeddelande .
Lire la suite »
Fattiga länder lämnar rummet i protest – Senaste nytt om FN:s klimattoppmöte COP29 i BakuVem ska betala för klimatförändringarnas konsekvenser? Den frågan dominerar FN:s klimattoppmöte COP29 år 2024 i Baku, Azerbajdzjan, 11-22 november. Fattiga länder kräver den rika världen på 1 000 miljarder dollar per år i bistånd. Följ det senaste i SVT:s liverapport.
Lire la suite »
COP29-förhandlingarna går på övertid – ekonomiskt stöd till fattiga länder det stora hindretFörhandlingarna vid COP29 klimattoppmötet i Azerbajdzjan går in på den sista dagen med övertid. Länderna i AOSIS, som är särskilt utsatta för klimatförändringar, har lämnat förhandlingssalen på grund av att de anser att deras behov inte tas tillvara. EU:s klimatchef, Wopke Hoekstra, är pessimistisk om att en överenskommelse kan nås.
Lire la suite »
Uppgifter till SVT: fattiga länder bantar kraven – Senaste nytt om FN:s klimattoppmöte COP29 i BakuVem ska betala för klimatförändringarnas konsekvenser? Den frågan dominerar FN:s klimattoppmöte COP29 år 2024 i Baku, Azerbajdzjan, 11-22 november. Fattiga länder kräver den rika världen på 1 000 miljarder dollar per år i bistånd. Följ det senaste i SVT:s liverapport.
Lire la suite »