Värmland kan stå inför en ny våg av influensafall. Och fler yngre kan drabbas.
Bli prenumerant eller logga in för att fortsätta läsa.Med plus får du läsa alla artiklar på sajten och i vår nyhetsapp, e-tidning ingår inte. Du kan även dela ditt konto med tre familjemedlemmar inom samma hushåll.
Prenumererar du på papperstidningen?France Dernières Nouvelles, France Actualités
Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.
Författaren prisas – och hyllar sin hembygd: ”Byggde upp halva Värmland”Historia och framtid möts, när Jan Kruse skildrar Filipstads bergslags gruvhistoria. Nu får den idogt forskande författaren pris för årets bästa examensarbete av gruvföretagens branschorganisation Svemin.
Lire la suite »
Nu är det äntligen dags för helg! Vad har du för planer?På lördag respektive söndag är det bananens och ostbågens dag och ingen av dem är kanske värd att tokfira, men det gör det inte mindre trevligt med helg. Ostbågen uppfanns av en man vid namn Morrie Yohai år 1953. Morrie var son till en livsmedelsgrossist i New York och började arbeta för sin fars företag efter att ha tjänstgjort i andra världskriget. Morrie märkte att de hade stora mängder ostpulver som inte användes och istället för att slänga bort osten bestämde han sig för att använda den för att skapa en ny sorts snacks. Efter att ha experimenterat med olika recept lyckades Morrie och hans team skapa ostbågen genom att blanda ostpulver med majs och andra ingredienser. De tillverkade ostbågarna genom att blåsa upp majsdegen under högt tryck så att de fick sin karakteristiska form. Först såldes ostbågarna i små påsar på lokala marknader i New York, men snart blev ostbågarna en stor succé, och Morrie och hans företag startade tillverkning på större skala och distribuerade ostbågar över hela landet. Idag är ostbågar en mycket populär snack över hela världen, och det finns många olika varianter och smaker av ostbågar. Men det var alltså Morrie Yohai som uppfann den ursprungliga ostbågen för mer än 70 år sedan. Vill du göra dina egna ostbågar? Recept finns nedan!
Lire la suite »
Våren dröjer – kallare luft på väg in över VärmlandDet varma och soliga vintervädret har säkert fått många värmlänningar att längta efter våren. Men den ser ut att dröja ett tag till – i början på nästa vecka kan det bli mer än 15 minusgrader på flera håll.
Lire la suite »
Nu blir Apples kartor lite bättre i Sverige. Men cykel saknas fortfarande.Apple rullar sakta men säkert ut bättre kartor och under förra året såg man till att kartlägga Sverige. Det gör att vi får en hel del nya funktioner, kartorna ser bättre ut och kommande funktioner kommer också att komma till Sverige. En av nyheterna är att 3D-vyn är bättre och i bland annat i Stockholm finns det specialgjorda landmärken som Avicii Arena. Överlag är kartorna riktigt vackra och tydliga imho. Man kan även använda vad Apple kallar för Look around så att man kan vandra runt på marken och upptäcka städer utan att vara där. Något vi så klart har sett i Google Maps ett bra tag nu, men skönt att det finns i Apple Maps också. Se exempel ovan för Apple Maps och nedan för Google Maps. Instruktionerna för att ta sig runt till fots har blivit bättre enligt Apple men navigering på cykel finns fortfarande inte. Vilket är riktigt synd så klart, men Apple säger att den nya kartdatan som man nu har sammansatt är en förutsättning för att kunna göra navigering för cykel så kanske kommer det snart. Jag gillar Apple Maps men orka ha olika navigeringsappar för olika saker, rätt ofta tar jag upp kartappen för att se hur snabbt man kan ta sig från A till Ö och ibland är det snabbare att ta en elcykel eller en Voi än att ta bussen, så därför stannar jag i Google Maps. Navigering i bil ska också ha blivit mycket bättre med och det är tydligare i vilken fil man ska ligga bland annat. Det ser faktiskt riktigt bra ut på de exempel jag har sett. Pratet har också blivit bättre, istället för att säga x22nästa högerx22 ska rösten numera kunna säga x22sväng höger efter stoppskyltenx22 och sånt som är lite mer naturligt. Man har numera också information om vart fartkameror utplacerade och en snygg detalj är att hastighetsskyltarna ser ut som svenska skyltar.
Lire la suite »
Toyotas ingenjörer har plockat isär Tesla Model Y.Toyota köpte en Tesla Model Y som de skruvade isär, och ingenjörerna som gjorde detta blev mycket imponerade över bygget och beskriver bilen som ett mästerverk. Främst imponerades man över tillverkningsmetoderna, bilens enkla struktur och hur drivlinan är uppbyggd. Även hur mycket som skiljer de senaste versionerna av Model Y mot de tidigare. Att använda batteripacket som golv och alla fästen och smådelar som man slipper tack vare pressgjutningarna (giga press) lovordade man också. Förutom att spara runt 100 kilo i vikt kapar dessa metoder även kostnader, vilket alla blir glada över. Det hela ska ha fått Toyota att tänka till rejält, och inse att de behöver en helt ny plattform designad från grunden och som enbart är tänkt för en elbil.
Lire la suite »