Befolkningen i Västernorrland minskar mest i landet

France Nouvelles Nouvelles

Befolkningen i Västernorrland minskar mest i landet
France Dernières Nouvelles,France Actualités
  • 📰 dagensnyheter
  • ⏱ Reading Time:
  • 38 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 18%
  • Publisher: 63%

Befolkningen i Västernorrland minskar mest i landet • 'Unga flyttar för att plugga och återvänder inte.'

– Det räcker inte att locka med att det är vackert vid höga kusten, säger hon och fortsätter:

– Vi behöver bli bättre på att beskriva det vi har här i form av goda levnadsvillkor och bra förutsättningar för att partnern ska kunna följa med.– I vissa sammanhang är strålkastarljuset starkast på Västerbotten och Norrbotten, och jag tycker det är tråkigt att vi inte syns lika mycket.

där målet helt enkelt är att trenden med lågt barnfödande ska vända. Åsa Bellander är mycket positiv till kampanjen. – Det är bra med kampanjer som sätter länet på kartan och med glimten i ögat pekar på våra utmaningar. Det behöver födas fler i hela Västernorrland, säger hon.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

dagensnyheter /  🏆 7. in SE

France Dernières Nouvelles, France Actualités

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Vilket år blir fossilbilen ett riktigt dumt köp? Hur långt innan 2035.Vilket år blir fossilbilen ett riktigt dumt köp? Hur långt innan 2035.2035 är det slutsålt för fossilbilarna i EU och det känns mer och mer som ett rimligt årtal. Kanske kommer utvecklingen faktiskt att göra det idiotiskt att köpa en fossilbil långt innan dess. Personligen så tror jag att den brytpunkten kommer förr snarare än senare. Vad tror du? En av de första riktigt vettiga elbilarna var Nissan Leaf som hade premiär i Sverige 2011, alltså för tolv år sedan. Mycket har, minst sagt, hänt sedan dess och utvecklingen går både i en rasande fart och alldeles för långsamt. Bland annat går det segt för Volkswagen-koncernen som har viktiga bilar på gång men problem med utvecklingen. Om en två-tre år verkar det ändå som att viktiga modeller som Audi A6 och Porsche Macan kommer att ha hunnit ut på marknaden, förhoppningsvis med ett antal andra modeller i släptåg. Kanske har även vår svenska stolthet Volvo fått ut två eller kanske tre modeller som faktiskt finns för leverans. Min jämförelse med Nissan Leaf är lite viktig för det är lika långt till Leaf-lanseringen i Sverige som det är till 2035, så vi får anta att det kommer att hända en hel del under de åren. En Leaf kom, på pappret, 16 mil och i dag kommer de flesta bilar på marknaden tre gånger så långt. Det är alltså rimligt att anta att vi om ytterligare tolv år kommer att komma ytterligare tre gånger så långt som i dag. Men vanligt folk kommer inte att behöva ha en räckvidd på 150 mil så istället blir förhoppningsvis batteriet en tredjedel så stort i en normal flytta-personer-bil, och då förhoppningsvis en tredjedel så dyrt. Vilket öppnar upp för betydligt bättre priset. Samtidigt kommer fossilbilar knappast att bli billigare att äga. Det är svårt att tro att någon vettig människa vill köpa en trött, vanlig fossilbil och betala en herrans massa skatt för att köra runt med 120 hästar om en fem-sex år. Laddhybrider kommer kanske hålla fossilbilen vid liv, men om elbilen blir billigare eller får betydligt längre räckvidd minskar också anledningen kraftigt att köpa en dyr laddhybrid som ko
Lire la suite »

Käftsmäll - storstjärnan kan missa Färjestads första playoffmatchKäftsmäll - storstjärnan kan missa Färjestads första playoffmatchDet vore nästan det sämsta som kunde hända.
Lire la suite »

Nya rykten om OnePlus V Fold och V FlipNya rykten om OnePlus V Fold och V FlipEnligt uppgifter kommer OnePlus hålla ett event under det tredje kvartalet det här året där...
Lire la suite »

Har du ägnat dig åt Quiet quitting? När anställda endast gör det nödvändigaste på jobbet.Har du ägnat dig åt Quiet quitting? När anställda endast gör det nödvändigaste på jobbet.Quiet quitting, eller tyst nedtrappning som man kan säga på svenska, innebär att anställda endast gör det absolut nödvändigaste på jobbet och ingenting mer. Något som tydligen blev en stor trend i USA efter pandemin och som därefter har börjat sprida sig över hela världen. Många jobbade hemma och började då reflektera över balansen mellan fritid och arbetsliv. Enligt en ny undersökning genomförd av Dynata säger fyra av tio svenskar att de har ägnat sig åt detta, och det är flest unga personer (24-35 år) som gör det. Det landet där man mest ägnar sig åt quiet quitting ska vara Indien följt av Hong Kong och Polen. Sverige hamnar på en femte plats. Camilla Campelo som är HR-direktör på Randstad säger: x22Oavsett om man väljer att betrakta quiet quitting som en hälsosam trend eller indikation på dålig arbetsmoral är det viktigt att se till medarbetarnas engagemang. Ett större engagemang är positivt både för företagets resultat och tillväxt, såväl som för medarbetarnas välmående. Om du som arbetsgivare upplever ett lägre engagemang är det viktigt att gå till botten med var det brister och vilka åtgärder som krävs för att bryta den negativa spiralen. Det kan till exempel behövas förändring i företagskultur, arbetsbelastning, utvecklingsmöjligheter, ledningsstrategi eller internkommunikation.x22
Lire la suite »

Volvo vill ta betalt för ny mjukvara. Tror mer på brainlift än facelift.Volvo vill ta betalt för ny mjukvara. Tror mer på brainlift än facelift.Att mjukvara är framtiden i bilen är väl dagens understatement och det verkar Volvo ha förstått. I en intervju med CarExpert säger Björn Annwall, som är kommersiellt ansvarig och ställföreträdande vd, att man kommer att fokusera på brainlift snarare än facelift i framtiden. Regeln för bilmodeller har varit att man uppdaterar dem i mitten och kanske även i slutet av en modells livsspann, men folk är vana att få ny mjukvara i sin mobil med jämna mellanrum och det tankesättet kommer till fler och fler tillverkare och modeller. Tesla har så klart gått i frontlinjen här där man inte bara ständigt uppdaterar mjukvaran på redan tillverkade bilar utan även hårdvaran på de som rullar ur fabriken. Björn säger också i intervjun att man kommer att titta på olika varianter av prenumerationer för vissa typer av mjukvarufunktioner. – Modellen för att äga en bil kommer att förändras. Jag tror att mer av konsumentens nytta kommer att finnas i mjukvaran istället för i hårdvaran. Men hur ser monetiseringsmodellen för det ut? Om du köper en premium-bil så förväntar du dig bra funktionalitet som uppdateras över tid. Om det är något vi kommer att begära en prenumerationsavgift för så måste det vara en funktion som innebär en betydande förändring. Full autonom körning skulle kunna vara ett exempel på när kunden accepterar en prenumeration. Visst finns det mjukvara som kunderna är beredda att betala extra för och autonom körning är möjligen en sådan. Men om jag pyntar dyrt för en bilmodell som har en stor, synlig LiDAR på taket så förväntar i alla fall jag att den kan användas utan att betala extra. Köper man en EX90 i dag så x22ingårx22 LiDAR, eller det går snarare inte att välja bort den. Köper man däremot syskonet Polestar 3 så får man lägga till LiDAR för 50.000 kronor och i det fallet hade jag blivit skogstokig om jag hade behövt betala för mjukvaran för att kunna utnyttja den.
Lire la suite »



Render Time: 2025-04-06 16:37:53